Nerede olduğu bilinmiyor, hapishanede kayboldu

Nerede olduğu bilinmiyor, hapishanede kayboldu

DÜNYA Haberleri

Hükümeti eleştiren videoları sonucu hapis cezasına çarptırılan Rus Pussy Riot grubunun üyelerinden Nadezhda Tolokonnikova'nın 'kaybolduğu' öne sürüldü.

Rus yetkililer ise kocasının haftalardır kendisinden haber alamadığını belirttiği Tolokonnikova'yı, başka bir hapishaneye transfer ettiklerini belirtti. Putin hükümetini hedef alan videolarının ardından hapse atılan Pussy Riot grubunun üç üyesinden Nadezhda Tolokonnikova'nın, kaybolduğu iddia edildi. Rus yetkililer ise açlık grevindeki genç kadının başka bir hapishaneye transfer edildiğini belirtti.Tolokonnikova'nın kocası Pyotr Verzilov, dün yaptığı açıklamada, eşinin başka bir hapishaneye transfer edilmeyi talep etmesinden sonraki iki hafta boyunca kendisinden haber alamadığını söyledi.Tolokonnikova, gönderildiği Mordovya'daki hapishanede 'köle koşullarında yaşadığını' ve ölüm tehdidi altında bulunduğunu belirterek, Eylül ayında açlık grevine başlamıştı.
YOLCULAR GÖRDÜ
Verzilov, eşinin 21 Ekim'de transfer edilmek için trene bindirildiğini ve en son 24 Ekim'de Ural Dağları'ndaki Çelyabinsk kentinden geçerken yolcular tarafından görüldüğünü söyledi.Halen durumu hakkında kesin bilgi bulunmayan Tolokonnikova, Ekim 2012'deki tutuklanmalarının ardından 2 yıl hapse çarptırılmıştı. nbsp;
(NTV)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...