HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İskoçya'da bağımsızlık referandumu yarın

Kaynak: AA
İskoçya'da bağımsızlık referandumu yarın

DÜNYA Haberleri  / AA

İskoçya'da yarın tarihi gün! Yapılacak bağımsızlık referandumu için son kampanya gününe girildi.

İskoçya'da yarın yapılacak tarihi referandum için son kampanya gününe girilirken, kamuoyu araştırmaları az da olsa "Bağımsızlığa Hayır" destekçilerinin önde olduğunu gösteriyor.İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Alex Salmond, yazdığı mektupta İskoç seçmenlerden "Evet" oyu kullanmalarını istedi. Salmond, seçmenlerin ellerinde ülkenin geleceğini belirleme gücü olduğunu belirterek, "İskoçya'nın, ülkemizin geleceği ellerimizde" ifadesini kullandı. Dün akşam yayınlanan son üç ankete göre, "Bağımsızlığa Hayır" diyeceklerin oranı önde gözüküyor. Anketler, "Hayır" oyu vereceklerin oranının yaklaşık yüzde 52, "Evet"çilerin oranının ise yaklaşık yüzde 48 olduğunu ortaya koydu. İskoç seçmenlerin yaklaşık yüzde 3 ila 8'inin ise hala kararsız olduklarını söyledikleri belirtiliyor.

Anketler manşetlerde

İskoç gazeteleri de bugünkü sayılarının manşetlerine son anketleri taşıdı. The Herald gazetesi referandumun başa baş geçeceğinin görüldüğünü aktarırken, Scotsman gazetesi "Hayır oyu önde ama Evet farkı kapatıyor" manşetini atti.
Öte yandan İngiltere'nin eski üst düzey askeri yetkilileri kaleme aldıkları açık mektupta, "Evet" sonucunun İngiltere'yi saldırılara karşı savunmasız kılacağı uyarısında bulundu. "Birlikte Daha İyiyiz" kampanyasının da bugün İskoç seçmenlere "Hayır" oyu vermeleri için son kez çağrıda bulunmaları bekleniyor.
İskoçya'da yaşayan ve 16 yaş üzerindeki İskoçlara yarın "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek. Yaklaşık 4 milyon İskoçun yarın sandık başına gitmesi bekleniyor. Oy verme işlemi yarın sabah yerel saatle 07.00'de (TSİ 09.00) başlayacak ve akşam yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar sürecek. Sonucun cuma sabahından önce belli olması beklenmiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...