HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kosova'da IŞİD operasyonu: 15 gözaltı

Kaynak: DHA
Kosova'da IŞİD operasyonu: 15 gözaltı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kosova'da başlatılan geniş çaplı operasyonda, aralarında 12 cami imamı ve bir parti liderinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında bir kaç gün önce sorguya alınan ve ardından serbest bırakılan Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Şefçet Kraniçi ve LİSBA nbsp; İslam Partisi lideri Fuad Ramiçi de yer alıyor.

Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda şüphelilerin bilgisayarları ve çeşitli belgelere el konulduğu belirtildi.

Gözaltına alınanların Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal ve güvenlik düzenine karşı suç işledikleri; dinler arasında nefret söylemleri, radikal dinci örgütlere destek suçlaması ile gözaltına alındıkları belirtildi.

Polis baskınında Vitialı hoca Sabahudin Selimi, İpek İslam Birliği Başkanı Enes Goga, hoca Eroll Nesimi, Boşnak topluluğu hocası "Stazomislama" portalı idarecisi İdriz Bilibani, nbsp; Ebu Bekir Ruli olarak kendini tanıtan Prizrenli hoca Leonard Ruli, İpek'te cami imamı Dardan Cuka, nbsp; Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Sevçet Karsniçi, Kaçanik'te cami imamı Şefki Koraçi, nbsp; Prizren Yeni Mahale Camisi imamı Mazlam Mazlami, Priştine Dardania semtindeki cami imamı Bedri Robay, Mitroviça İslam Birliği Konseyi üyesi Ekrem Avdiu, Mitroviça İsa Bey camisi imamı Enis Rama, LİSBA İslam partisi lideri Fuad Ramiçi gözaltına alındı.

Kosova'da 1 ay önce El – Nusra ve IŞİD terör örgütleri ile bağlantılı oldukları şüphesiyle 40 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Kosova Polisi sözcüsü Baki Kelani "Devlet Savcılığı ile işbirliği içinde Kosova Polisi'nin bir kaç aylık araştırmaları sonucunda bu sabah erken saatlerde ülke genelinde El-Nusra ve IŞİD ile bağlantısı olduğu şüphesi bulunan şahısların gözaltına alınmasına yönelik bir operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 15 kişi, Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal ve güvenlik düzenine karşı suç işledikleri şüphesi ile alındılar. Kosova Cumhuriyeti ırk, din ve cinsiyet ayırımı yapılmadan, dini hoşgörü ve insan haklarına saygı gösterilen bir ülkedir" dedi.

İSLAM BİRLİĞİ TUTUKLAMALARDAN DOLAYI ENDİŞELİ

Kosova İslam Birliği Sözcüsü Ahmet Sadriu, İmamların gözaltına alınması ile ilgili endişeleri olduğunu ancak hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını ve yetkili mercilerin görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

Sadriu, İmamların tüm söylediklerinin kamuya açık olduğunu ve sorumluluklarının da bireysel olduğunu tekrarladı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...