Suudi Arabistan'da "uzaktan yargılama sistemi"

/ Kaynak: AA
Suudi Arabistan'da "uzaktan yargılama sistemi"

DÜNYA Haberleri  / AA

Adalet Bakanlığı, Riyad Ceza Mahkemesi'nde "uzaktan yargılama sistemi" uygulamasını başlattı

Suudi Arabistan'da bazı davalarda "uzaktan yargılama" sisteminin uygulanmaya nbsp;başladığı bildirildi.Kral Abdullah bin Abdülaziz Yargı Sistemini Geliştirme Projesi Müdürü Macid bin İbrahim nbsp;el-Advan, El-İktisadiyye gazetesine yaptığı açıklamada, Riyad Ceza Mahkemesi'nde 10 davanın nbsp;"uzaktan yargılama sistemi" olarak bilinen elektronik sistem kullanılarak görüldüğünü nbsp;belirtti.
Sanığın bunu istememe hakkına sahip olduğunu aktaran Advan, Adalet Bakanlığı tarafından nbsp;başkent Riyad'da başlatılan söz konusu uygulamanın, Cidde ve ed-Demam kentlerinde de nbsp;uygulamaya geçilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Adalet Bakanı Abdülkerim el-İsa da basına yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamayı nbsp;"adaletin süratle yerine getirilmesi konusunda tarihi adım" olarak niteleyerek, "Mahkemeler nbsp;ile cezaevleri arasında bağlantı kuran 'uzaktan yargılama sistemi', davaların daha kısa nbsp;
süre ve daha şeffaf şekilde görülmesini sağlıyor" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...