İtalya'nın IKBY'ye askeri yardımı devam edecek

/ Kaynak: AA
İtalya'nın IKBY'ye askeri yardımı devam edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Neçirvan Barzani ile görüşen İtalya Başbakanı Renzi: 'İtalya'nın, Kürdistan bölgesine yönelik askeri ve insani yardımları devam edecektir.'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile İtalya Başbakanı Matteo Renzi arasında Roma'da gerçekleşen görüşmenin detayları yayımlandı.
IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Renzi, görüşmede Kürt heyetinin İtalya'da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İtalya'nın, Kürdistan bölgesine yönelik askeri ve insani yardımları devam edecektir. Bu konuda emin olmanızı istiyorum. Terörizmin ortadan kaldırılması için her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. Peşmergelerin, teröristlere karşı verdiği mücadeleyi kendim ve halkım adına saygıyla karşılıyorum. Peşmerge bütün dünyaya direniş ve kahramanlık mesajı vermiştir" ifadelerini kullandı.
IŞİD'e yeni katılımların önlenmesi ve örgütün kaynaklarının kurutulması için ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Renzi, şöyle konuştu:
"İtalya bu noktada her zamankinden daha fazla Kürdistan bölgesinin yanında duracaktır. Çünkü Kürdistan bölgesini stratejik bir yer olarak görüyoruz. Erbil'deki temsilciliğimizi konsolosluk seviyesine çıkarma kararı aldık. Atacağımız bu adımla bölgedeki durumun her zamankinden daha iyi olduğu mesajını vermek istiyoruz. Bizim için Kürdistan'daki istikrarın devam etmesi çok önemlidir."
Neçirvan Barzani de İtalya'nın Kürt bölgesine yönelik insani ve askeri yardımlardan dolayı Başbakan Renzi'ye teşekkür etti. Kürt bölgesindeki sığınmacı sayısının yüksek olması nedeniyle ağır bir sorumlulukla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Barzani, daha fazla yardım için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.
İtalya, Peşmergeye silah ve mühimmat göndermenin yanı sıra bölgeye askeri danışmanlar göndererek, Kürt güçlerin eğitilmesine destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...