O ülkenin IMF'ye borcu sıfırlandı!

/ Kaynak: AA
O ülkenin IMF'ye borcu sıfırlandı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya, IMF'ye olan borcunu zamanından önce ödeyerek 5 milyon avro tasarruf yaptı

Makedonya, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunun son taksiti olan 174 milyon doları ödeyerek, IMF'ye olan borcunu sıfırladı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Zoran Stavrevski, gazetecilere yaptığı açıklamada, IMF'ye olan borcun son kısmını 27 Şubat'ta ödediklerini belirterek, borcu zamanından önce ödedikleri için 5 milyon avro tasarruf yaptıklarını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Stavrevski, 2011 yılında aldıkları 312 milyon dolarlık kredinin son taksitini ülkenin çıkarları doğrultusunda erken ödeme kararı aldıklarını belirterek, ülke ekonomisinin iyi olduğu dönemde borçları azaltmak için çalıştıklarını ifade etti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Makedonya'nın kredi notunu "BB+" olarak teyit ettiğini hatırlatan Stavrevski, "Bu, Makedonya ekonomisinin aldığını iyi sonuçların bir kanıtıdır" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...