Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri

Nepal'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde 800'den fazla kişi hayatını kaybetti. Çok şiddetli deprem komşu ülkeleri de etkiledi.

Nepal Emniyeti'nden BBC'Ye konuşan bir yetkili, ölü sayısının 800'ü geçtiği, ölenlerin 467'sinin ise başkent Katmandu'dan olduğunu söyledi. Yetkililer enkaz altında kalanlar olduğunu ve ölü sayısının artmasını beklediklerini söylüyor. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin başkent Katmandu ile Pokhara kenti arasındaki alanda meydana geldiği bildiriyor.

EVEREST'TE ÇIĞ DÜŞTÜ

Deprem, ülkedeki asırlık tapınakları yerle bir ederken, dünyanın en yüksek dağı olan Everest'te de çığ düşmesine neden oldu. Everest Dağı'nda yaşanan çığ felaketinde en az 8 kişinin öldüğü bildirildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerel saatle 11.56'da meydana gelen depremin yerin sadece 11 kilometre derinliğinde oluşması nedeniyle yıkıcı bir etkisi olduğunu kaydetti.

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

KOMŞU ÜLKELERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremden bir saat sonra 6,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı da meydana geldi. Depremin güçlü bir şekilde hissedildiği Hindistan'da da Başbakan Narendra Modi, kabine üyelerini depremden etkilenen bölgelerdeki durumu tespit etmek üzere toplantıya çağırdı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de Nepal yönetimine ihtiyaç duyulan her konuda yardım teklifinde bulundu.

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

ULUSLARARASI KURULUŞLARA YARDIM ÇAĞRISI

Enformasyon Bakanı Minendra Rijal uluslararası yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Katmandu'da yıkılan tarihi yapılar arasında kentin simge yapılarından Dharahara kulesi de bulunuyor ve birçok kişinin bu yapının enkazında mahsur kalmış olmasından korkuluyor. Ayrıca Katmandu'daki hava alanının da depremden zarar gördüğüne dair haberler geliyor.

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

TÜRK DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Deprem nedeniyle hem Katmandu'da hem de Nepal'in bazı kentlerinde çok sayıda binanın yıkılması neticesinde ilk belirlemelere göre 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Nepal'de bulunan Türk vatandaşlarından bazılarına ulaşılmış olup, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği veya yaralandığı kaydedilmemiştir. Deprem nedeniyle yaşanan kayıpları nedeniyle dost Nepal halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. İlgili kuruluşlarımız Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkları başlatmışlardır."

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

1934'TEN BU YANA EN BÜYÜK DEPREM

Bu deprem, 1934'deki depremden bu yana ülkedeki en büyük deprem. Bu depremde Katmandu kenti yerler bir olmuştu.

Nepal'deki deprem sonrası ölü sayısı artıyor

KAYNAK: BBC VE AJANSLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...