42 milyon İngiliz sandık başına gidiyor

42 milyon İngiliz sandık başına gidiyor

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık'ta seçmenler, İngiliz Parlamentosu'ndaki 650 milletvekilini belirlemek için bugün sandık başına gidiyor.

Ülke tarihindeki en belirsiz genel seçimin yaşanması ve hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşmaması beklenirken, seçmenler bugün yerel saatle 07.00-22.00 arasında oy kullanacak. Ülkede sandık başına gitmeden, posta yoluyla da oy kullanılabiliyor. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 20'si sandık gününden önce oyunu postayla vermiş oluyor. 8 Mayıs sabahı Birleşik Krallık'ta hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak 326 sayısına ulaşması beklenmiyor. Bu durumda koalisyon hükümeti, azınlık hükümeti ve "güven ve destek" hükümeti gibi seçenekler bulunuyor. Seçilmelerine yüksek ihtimal verilmese de bu genel seçimde dört Türk kökenli aday da milletvekilliği için yarışıyor. Muhafazakar Parti'den Gönül Daniels ve Isabel Sigmac, İşçi Partisi'nden İbrahim Mehmet ve Liberal Demokrat Parti'den Turhan Özen çeşitli bölgelerden milletvekili adayları arasında bulunuyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...