İsveç, 107 Kosovalı mülteciyi geri gönderdi

/ Kaynak: DHA
İsveç, 107 Kosovalı mülteciyi geri gönderdi

DÜNYA Haberleri  / DHA

İsveç'e yasa dışı yollarla göç eden Kosovalı mültecilerden 107'si daha dün akşam Kosova'ya geri gönderildi.

İsveç makamları yasa dışı yollarla bu ülkeye yerleşen Kosovalıların sığınma talebini reddederek Kosova'ya geri gönderdi. Son turda da 107 Kosovalı İsveç'in Malme kentinden Priştine'ye döndü. Kosova Vatandaşlık, Sığınma ve Göç Ofisi'nden Valon Krasniçi, bu yıl içinde, İsveç'in toplam olarak 2 bin 400 kişiyi gönderdiğini açıkladı. Yıl içinde Batı ülkelerinden Kosova'ya geri gönderilen Kosovalıların sayısının ikiye katlandığını belirtti.
Ocak ayından bu yana Kosova'ya toplam 10 bin kişi geri gönderildi. Krasniçi, İsveç'ten gönüllü olarak Kosova'ya dönen mültecilerin, yardım programından yararlanabileceklerini, ancak zoraki geri gönderilen Kosovalıların bu programdan yararlanma şansının olmadığını kaydetti. Tahminlere göre son 1 yıl içinde Kosova'dan yasa dışı yollarla batı ülkelerine göç eden Kosovalıların sayısı 100 bini aştı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...