Kanada'da çevre alarmı

/ Kaynak: AA
Kanada'da çevre alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

Alberta eyaletinde bir firmaya ait petrol boru hattından şu ana kadar çevreye sızan 5 milyon litre bitüm 16 bin metrekarelik bir alana yayıldı

Kanada'da bir petrol boru hattında meydana gelen sızıntıda çevreye 5 milyon litre bitüm (Karbon ve hidrojen bakımından zengin doğal yakıt maddesi) aktı. Halen devam eden sızıntı, 16 bin metrekarelik bir alanı kirletti.
Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kentinin kırsalında, petrol kumları alanında faaliyet gösteren Nexen Energy isimli şirkete ait petrol boru hattındaki sızıntı, yerel saatle dün akşama doğru saptanabildi.
Nexen Energy'den yapılan açıklamaya göre, çevreye yayılan emülsiyon, bitüm, kum ve sudan ibaret. Sorumluluğu üstlenen şirketin açıklamasında, "Çalışanlarımız, kamu ve çevre sağlığı ile güvenliğini korumak için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Çevreni temizlenmesi için tüm kaynaklarımız seferber edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.
Alberta Enerji Düzenleme Kurulu Sözcüsü Peter Murchland ise firmanın temizleme çalışmalarına hemen başladığını, bu olayın eyalet tarihinin en büyük çevre kirliliklerinden biri olduğunu bildirdi.
Öte yandan, Greenpeace isimli grup, sızıntının açık bir uyarı ve hatırlatma olduğuna işaret etti. Greenpeace Sözcüsü Peter Louwe, ''Bu sızıntı, Alberta'daki boru hatları sorununun, ne tür felaketlere neden olabileceği konusunda açık bir hatırlatmadır'' yorumunu yaptı.
Petrol yatakları ile ünlü bölgede meydana gelen en büyük kirlilik olan sızıntıda, kunduz göletleri ve sık ormanlık dokunun bulunduğu bataklık alanların tamamen etkilendiği bildirildi. Bölgede en son Nisan 2011'de meydana gelen sızıntıda, Plains Midstream Canada ULC şirketine ait boru hattından 4,5 milyon litre hampetrol çevreye yayılmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...