'Tennessee saldırganının Katar'la ilgisi yok'

/ Kaynak: AA
'Tennessee saldırganının Katar'la ilgisi yok'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde iki askeri merkeze düzenlenen silahlı saldırının faili Muhammed Yusuf Abdülaziz'in Katar'la ilgisinin olmadığı belirtildi.

Katar Hükümet İletişim Dairesinden yapılan açıklamada, silahlı saldırıların failinin Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'na Kasım 2014'te Ürdün'den transit yolcu olarak geldiği, haberlerin aksine ülkeye giriş yapmadığı ifade edildi.
Açıklamada, Doha'nın "bu mücrim eylemleri kınadığı" ve "bu eylemleri insanlık, ahlak ve ilahi değerlerin aksinde gördüğü" kaydedildi.Muhammed Yusuf Abdülaziz'in (24), Chattanooga kentinde, cumartesi günü önce askere alma ofisine saldırması ardından da deniz piyadelerinin bulunduğu Donanma Rezerv Merkezine giderek buradaki askerlere ateş açması sonucu 5 asker ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.
ABD basınında yer alan haberlerde, Abdulaziz'in Katar'a en az bir kez seyahat ettiği ancak seyahat nedeni veya ne kadar süreyle kaldığının henüz bilinmediğine işaret edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...