'DAEŞ, Snowden sayesinde ABD istihbaratından kaçıyor'

'DAEŞ, Snowden sayesinde ABD istihbaratından kaçıyor'

DÜNYA Haberleri

ABD basınında yer alan haberlere göre DAEŞ, Edward Snowden'ın sızdırdığı gizli belgeler sayesinde Batı istihbaratını atlatmayı başarıyor.

ABD'de yayım yapan New York Times gazetesinin haberinde "DAEŞ, Snowden'ın açıkladığı belgeler sayesinde, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın istihbarat toplama yöntemlerini öğrendi. Bunun sonucu olarak örgüt, Batılı istihbarat teşkilatlarının takip edemeyeceği kanallar kurdu" ifadeleri dikkat çekti. Adı açıklanmayan ABD'li istihbarat yetkililerine dayandırılan yazıda "Örgüt orta dereceli komutanlara özgür hareket imkanı veriyor. Bu şekilde liderlerin önemi azalıyor. Kendisini halife ilan eden Ebubekir Bağdadi'nin ölümü bile örgütün komuta kademesinde ölümcül bir yara açmaz" ifadeleri yeraldı. Batı basınında, DAEŞ'in günlük petrol gelirinin 1 milyon doları bulduğu, bu sayede Suriye ve Irak'ta önemli merkezleri hala kontrol altında tutabildiği yorumları yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...