Obama'dan Kuzey Kore'ye uyarı

/ Kaynak: AA
Obama'dan Kuzey Kore'ye uyarı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemeye hazırlandığının iddia edilmesinden bir gün sonra ABD'den bu ülkeye uyarı geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güç ya da başka bir şeyin göstergesi olarak, istikrarı bozucu faaliyetlerin, yarımadada güvenlik ve barışa faydası olmayacağını vurgulamayı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.
Güney Koreli hükümet kaynakları, Kuzey Kore'deki Sohae Uydu Fırlatma İstasyonu'nda yapılan iyileştirme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını gösteren uydu görüntülerine dayanarak bu ülkenin, ABD ana karasına ulaşabilecek uzun menzilli füze denemesi hazırlığında olduğunu ve denemeyi en erken ekim ayında hayata geçirebileceğini iddia etmişti.
Kaynaklar, yenilenen istasyonun, üç yıl önce fırlatılan Unha-3'ten çok daha büyük bir füzeyi hedefe gönderme kabiliyetine sahip olabileceğinden endişe ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...