Burundi'deki saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Burundi'deki saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Devlet Başkanı Nkurunziza'nın sağ kolu İstihbarat Başkanı Nshimirimana'yaı hedef alan suikastten sonra başkentte 5 kişi öldü.

Burundi'de Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın sağ kolu İstihbarat Başkanı Adolphe Nshimirimana'yı hedef alan suikastten sonra başkent Bujumbura'nın farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılarda 5 kişi öldü. Güvenlik kaynakları ve yerel yetkililer, Cibitoke mahallesinde devriye gezen polislerin bir lisenin önünde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin saldırısına uğradığını belirtti. Saldırıda 3 polisin öldüğü açıklanırken, bazı polislerin tedavi altına alındığı ifade edildi ancak yaralanan polislerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi. Bu arada, polis, Bujumbura'nın batısındaki Bubanza bölgesinde bir eve el bombasıyla düzenlenen saldırıda 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin ağır yaralandığını bildirdi. Öte yandan Buringa bölgesinde bir yolda boğazı ve dili kesilmiş 35 yaşındaki bir kadın cesedinin bulunduğu kaydedildi. Saldırıları düzenleyenlerin kimliğine ilişkin henüz bilgi bulunmuyor. Burundi Devlet Başkanı Müsteşarı Willie Nyamitoa, Burundi İstihbarat Başkanı General Adolphe Nshimirimana'nın önceki gün Bujumbura'nın Kamenge mahallesinde, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin roketli ve el bombalı saldırısına uğradığını açıklamıştı. Saldırıyı düzenleyenlerin askeri üniformalı olduğu belirtilmişti. Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıklamış, anayasa mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde karar bildirmişti. Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu nisan sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara döküldü. Şiddet eylemlerinde bugüne kadar 100'den fazla kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi seçim öncesi şiddet olayları yüzünden komşu ülkelere kaçmak zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...