Ürdün'den İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

/ Kaynak: AA
Ürdün'den İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Hükümet Sözcüsü Mumeni, İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya girilmeye çalışılması ve baskın düzenlenmesinin gayri meşru olduğunu belirtti.

Ürdün hükümeti, son zamanlarda İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlardan İsrail hükümeti sorumlu olduğunu belirtti.
Hükümet Sözcüsü Muhammed Mumeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya girilmeye çalışılması ve baskın düzenlenmesi ile buradaki kazı çalışmaları tümüyle gayri meşrudur. Tüm bunlar İslam dininin mukaddesatlarına ve Müslümanların duygularına yapılmış saldırı anlamı taşıyor. Bunlardan İsrail hükümeti sorumludur" ifadeleri kullanıldı.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın Mart 2013'te imzaladığı ''Kudüs ve Kutsal Yerleri Koruma'' anlaşmasını hatırlatan Mumeni, Ürdün'ün İslam dinine ait mukaddesatların korunması için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini vurguladı.
Mumeni ayrıca, bu konuda ülkesinin tutumunun gayet açık olduğunu ve kutsallara dokunulduğu takdirde herhangi bir tarafla herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmayacağını ifade etti.
Öte yadan Ürdün Parlamentosu'ndaki Filistin Komisyonu Başkanı Yahya es-Suud ise Kudüs ve Filistin topraklarında yaşanan gelişmelerde, hükümetin kusurlu olduğunu dile getirdi. Suud, hükümetin İsrail tarafına baskı yapması için elinde birden çok koz olduğunu ileri sürdü.
İsrail yönetiminin bugün bir grup Yahudi yerleşimcinin Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girişine izin verdiği, Filistinli bir grubun ise girişini engellediği belirtilmişti. İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, polisin Esbab Kapısı'nda "yabancıların ve Müslüman olmayanların ziyaretine engel olabilecek" bir grup Filistinli'nin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermediğini kaydetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...