Arjantin'de sel suları çekilmeye başladı

/ Kaynak: AA
Arjantin'de sel suları çekilmeye başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkede bir haftadır devam eden aşırı yağışların neden olduğu sel sonrasında sular çekilmeye başladı.

Arjantin'in kuzey bölümünde yer alan Buenos Aires Eyaleti'nde bir haftadır devam eden aşırı yağışlar sonrasında özellikle selden en çok etkilenen Salto, Mercedes, Lujan, San Antonio, Areco ve Arrecifes gibi bölgelerde sular çekilmeye başladı. Ulusal Güvenlik Sekreteri Sergio Berni, yerel Splendid Radyosu'na yaptığı açıklamalada, suların çekilmeye başlamasıyla en zor sürecin yaşandığını belirtti. Selzedelerin evlerine dönmeleri için devletin gereken yardımcı yapacağını dile getiren Berni, bu sürecin selzedeler için travmatik bir durum olduğunu da söyledi.
Eyaletin önemli inanç merkezlerinden Lujan Katedrali'nin de bulunduğu Lujan şehrinde selzedeler suların çekildiği evlerine geri dönerek kendi imkanlarıyla temizlik yapıyor.
Bölgedeki çeşitli yardım kuruluşları da yiyecek, içme suyu ve giyecek yardımlarını sürdürüyor.
Aşırı yağışlar sonrasında Lujan nehri kenarındaki restoranı sular altında kalan Carmen Bergara, selin getirdiği sorunları AA muhabirine anlattı.
Bergara, "Biz buraya çalışmak için geliyoruz ama nehir kenarında yaşayanlar var ve her şeylerini kaybettiler. Bu durum yalnızca selle ya da sel sonrası temizlikle de bitmiyor. Asıl konu sağlık" diye konuştu.
Sel sularının getirdiği bakteri ve mikroplara dikkati çeken Bergara, hastalıklar konusunda hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.
Bölgede, perşembe gününden itibaren olağanüstü hal ilan eden Buenos Aires Eyalet Valisi Daniel Scioli, 2 bin kişinin sel bölgesinden tahliye edildiğini, 4 bin kişinin de kendi imkanlarıyla bölgeyi terk ettiğini açıklamıştı.
Aynı zamanda devlet başkanlığı için aday olan Scioli'nin Salı günü, tedavi için İtalya'ya gitmesi eleştirilere neden olmuş ve Scioli de ziyaretini yarıda keserek perşembe günü ülkeye geri dönmüştü.
Selden yaklaşık 20 bin kişinin etkilendiği belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...