İşgalci İsrail güçleri Filistinlilerin çadırlarını yıktı, 8 kişiye de gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri Filistinlilerin çadırlarını yıktı, 8 kişiye de gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Ağvar bölgesinde Filistinlilere ait 7 çadırı ve 3 ağılı yıktığı bildirildi.

Ağvar bölgesindeki Fesayil Köyü Muhtarı İbrahim İbyat AA muhabirine yaptığı açıklamada, buldozerler eşliğinde Ağvar'ın Fesayil köyüne giren askerlerin, İsrail kontrolü altındaki "C Bölgesi"nde bina yapımının yasak olduğu bir alana inşa edildiği gerekçesiyle Filistinlilere ait 7 çadırı ve 4 ağılı yıktığını belirtti. Yıkılan çadırların hayvancılıkla uğraşan 7 aileye ait olduğunu ifade eden İbyat, İsrail askerlerinin daha önce de aynı gerekçeyle ailelerin çadırlarını ve ağıllarını yıktığını kaydetti. İbyat, ailelere bu yıkım kararının 6 ay önce bildirildiğini ve köyde hakkında yıkım kararı olan başka çadırların da bulunduğunu ifade etti. Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle baraka ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Birinci ve İkinci Oslo anlaşmalarını tanımadıklarını ilan etmişlerdi.
BATI ŞERİA'DA 8 FİLİSTİNLİYE GÖZALTI
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Ramallah ve Halil kentlerinin çeşitli bölgelerinde "arandıkları" gerekçesiyle 8 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. İsrail güvenlik güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ve Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, "arandıkları ve şiddet olaylarına karıştıkları" iddiasıyla Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...