Kaybolan 3 Kırım Tatarı'nın cesedi bulundu

Kaybolan 3 Kırım Tatarı'nın cesedi bulundu

DÜNYA Haberleri

Kırım'da 10 gün önce kaybolan üç Kırım Tatarından ikisinin cesedi Akmescit'te bulundu. Cesetlerde bıçak yaraları tespit edildi.

Kırım'da geçtiğimiz hafta kaybolduğu belirtilen üç Kırım Tatarı'ndan ikisinin cesedi bulundu. Bulunan cesetlerin kaybolan aktivistlerden Memet Selimov ve Osman Ibragimov'a ait olduğu tespit edildi.
Kırım Tatar Halk Meclisi Başkan Vekili Neriman Celalov'un bildirdiğine göre, aktivistlerin cesetleri Akmescit yakınlarındaki Bogdanovich köyünde bulundu. Bulunan cesetlerde bıçak yaraları da var.
Celalov'un kişisel "Facebook" sayfasında yazdıklarına göre, katillerin kimlikleri belirlendi ve şu anda aranıyorlar. Rus polisi Kırım Tatar aktivistlerin öldürülmesini kişisel husumete dayalı cinayet olarak değerlendiriyor.
Kırım yarımadası 2014 yılının Mart ayında Rusya tarafından ilhak edildikten sonra birçok Kırım Tatar aktivisti ortadan kaybolmuştu. Bu olaylar hakkında adam kaçırma ve adam öldürme suçlamaları ile ceza davaları açıldı. Ancak bugüne kadar bu aktivistler de onları kaçıran ya da öldürenler de bulunamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...