ABD'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepki

ABD'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepki

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: "Tüm şiddet eylemlerini, özellikle çok sayıda insan için kutsal olan yerlerdekileri kuvvetle kınıyoruz"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mescid-i Aksa'daki şiddet ve artan gerilimden "derin kaygı" duyduklarını belirterek, "ABD, tüm şiddet eylemlerini, özellikle çok sayıda insan için kutsal olan yerlerdekileri kuvvetle kınıyor" dedi.

Earnest, günlük basın brifinginde, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin soruları da yanıtladı.

Earnest, şunları kaydetti:
"ABD, Harem-i Şerif çevresindeki son şiddet olayları ve artan gerilimden derin kaygı duymaktadır. Rutin bir şekilde yaptığımız gibi tüm şiddet eylemlerini, özellikle çok sayıda insan için kutsal olan yerlerdekileri kuvvetle kınıyoruz. Tüm tarafların itidal göstermesi, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınması ve Harem-i Şerif üzerindeki değişmemiş tarihsel statükoyu hem söz hem de uygulamada muhafaza etmesi kesinlikle kritik önem taşıyor."

Bu yaklaşımının ABD'nin uzun süredir pozisyonu olduğunu vurgulayan Earnest, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da bugün Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesinde bunu dile getirdiğini kaydetti.

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın, Ürdün Kralı Abdullah ile telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede, Biden ve Kral Abdullah'ın, Harem-i Şerif çevresindeki artan gerilime ve şiddet olaylarına ilişkin kaygılarını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Biden'ın tüm tarafların itidal göstermesi ve provokatif eylemlerden kaçınması çağrısında bulunduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...