Kolombiya ve Venezuela devlet başkanları Ekvador'da bir araya geldi

/ Kaynak: AA
Kolombiya ve Venezuela devlet başkanları Ekvador'da bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya ve Venezuela'nın devlet başkanları iki ülke arasındaki gerilimi sona erdirmek için Ekvador'un başkenti Quito'da bir araya geldi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, yaklaşık 5 saat süren görüşmelerinin ardından, yaklaşık bir ay önce geri çağrılan büyükelçilerin görevlerine devam etmelerinin kararının alındığı belirtildi. Görüşmede ayrıca, yaklaşık bir ay önce kapatılan sınırın tedricen açılması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Venezuela, kaçakçılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından 20 Ağustos'ta Kolombiya sınırındaki bazı yerleşim yerlerinde olağanüstü hal ilan etmişti. Maduro, sınır bölgesinde yaşayan Kolombiyalıları kaçakçılık yapmak ve hükümeti istikrarsızlaştırmayı hedefleyen örgütlerle bağlantılı olmakla suçlamıştı. Öte yandan, Birleşmiş Milletler verilerine göre Venezuela'da yaşayan bin 400 Kolombiyalı sınır dışı edildi, yaklaşık 20 bin kişi de Kolombiya'ya kaçtı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...