Ukrayna'da savaşan Gürcüler madalya ile ödüllendirildi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da savaşan Gürcüler madalya ile ödüllendirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'daki savaş gazileri derneği, ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara karşı mücadele eden Gürcü Lejyonu'nun komutanını ödüllendirdi.

Ukraynalı savaş gazileri derneği Cyborg Savaş Kardeşlik, Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı savaşan Gürcü Lejyonu'nun komutanı Mamuka Mamulashvili'yi Ukrayna "Halk Kahramanı" madalyasıyla ödüllendirdi. Komutan Mamulaşvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiev Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı Jitimor kentinde düzenlenen etkinlikte, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlere karşı savaşan Ukraynalı savaşçılara "Ukrayna Halk Kahramanı", Gürcü ve tüm yabancı savaşçılara "Ukrayna'nın birliği için mücadele eden savaşçı" madalyalarının verildiğini söyledi. "Cyborg Savaş Kardeşlik" derneğinin Ukrayna'daki en büyük savaş gazileri derneği olduğunu hatırlatan Gürcü Komutan, kendisine verilen madalyanın savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı şehitlerin ailelerine verildiği kaydetti. Mamulaşvili ayrıca, savaşçıların Gürcistan hükümeti ve ordusuyla herhangi bir bağı olmadığını, Jitomir'deki etkinlikte Gürcistan hükümetinden hiçbir yetkilinin bulunmadığını da dikkat çekti. Lugansk bölgesinin Valisi Giorgi Tuka tarafından kurulan Cyborg Savaş Kardeşlik derneğine Ukrayna'daki gazilerin çoğunluğunun üye olduğu belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...