ABD, Almanya'ya etkili nükleer silah gönderecek

ABD, Almanya'ya etkili nükleer silah gönderecek

DÜNYA Haberleri

ABD, yakın gelecekte Almanya'daki bir askeri üsse, Hiroşima'dan daha etkili nükleer silah yerleştirmeyi planlıyor.

Alman ZDF televizyonunun ABD bütçe belgelerine dayandırarak aktardığına göre, Washington, Rusya'ya karşı Almanya'daki BFB askeri üssüne 20 nükleer başlık konuşlandıracak. Ayrıca NATO ülkelerine yönelik olası bir tehdit halinde, Alman paraşütçüler, nükleer başlıkları Almanya sınırına taşıyacak.
RUSYA: ENDİŞE VERİCİ
ZDF'ye konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD'nin planı, endişe verici. Bu plan, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nın ihlali demek. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için nükleer silahlar mutlaka ulusal sınırlar içinde kalmalı ve başka ülkelere konuşlandırılması yasaklanmalı" dedi.
'TÜRKİYE'DE DE VAR'
Zaharova, nükleer silahların sadece Almanya'da değil, Belçika, Hollanda, İtalya ve Türkiye'de de bulunduğunu aktararak, NATO'nun da nükleer silahların taşınabilmesi için uçakları yenilediğini belirtti.
'RUSYA PROVOKE EDİLİYOR'
Alman Savunma Bakanlığı'nın eski parlamento sekreteri Willy Wimmer konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Oluşturulan bu yeni saldırı seçeneği, Rus komşularımıza yönelik bilinçli bir provokasyon" ifadelerini kullandı.
BOMBALARA KARŞI PROTESTOLAR
Bu arada haberde, Alman vatandaşlarının ülkelerine ABD nükleer başlıklarının yerleştirmesine karşı oldukları belirtildi. Habere göre, Alman aktivistler, Almanya parlamentosu önünde bu plana karşı protestolar ve mitingler gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...