Hollande: Filistin'deki şiddet son derece kaygı verici

/ Kaynak: AA
Hollande: Filistin'deki şiddet son derece kaygı verici

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Filistin topraklarında ve Kudüs'te tırmanan şiddet son derece kaygı verici ve tehlikelidir' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Filistin topraklarında tırmanan şiddetin son derece tedirgin edici ve tehlikeli olduğunu belirterek durumun sakinleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Elysee Sarayından yapılan yazılı açıklamada Hollande'ın şu ifadelerine yer verildi:
"Filistin topraklarında ve Kudüs'te tırmanan şiddet son derece kaygı verici ve tehlikelidir. Durumun sakinleştirilmesi ve birçok can kaybına neden olan bu döngünün sona ermesi için gereken herşey yapılmalıdır. Bölgede durumun daha da kötüleşmesi konuya ilişkin siyasi bir ufuk çizilmesinin aciliyetini gösteriyor. Fransa bunun için aylardır çalışıyor ve bundan sonra da gerekli hiçbir çabadan kaçınmayacaktır."
Yahudi yerleşimcilerin, ağustos başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmıştı. İsrail'in cumadan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk, biri hamile kadın olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...