'AB ve Türkiye sığınmacılar sorununu birlikte çözebilir'

/ Kaynak: AA
'AB ve Türkiye sığınmacılar sorununu birlikte çözebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu'nun birinci Başkan Yardımcısı Timmermans, AB ve Türkiye'nin sığınmacılar sorununu beraber çalışarak çözebileceğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "Sığınmacılar konusunu çözmek ve kontrol altına almak için AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin de durumu kontrol altına almak için AB'ye ihtiyacı var" dedi.
Timmermans, Komisyon'da düzenlediği basın toplantısında, Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından sorumlu üyesi Johannes Hahn ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos'la beraber bugün ve yarın Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunacağını söyledi.
AB ve Türkiye'nin sığınmacılar sorununu beraber çalışarak çözebileceğini belirten Timmermans, "Sığınmacılar konusunu çözmek ve kontrol altına almak için AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin de durumu kontrol altına almak için AB'ye ihtiyacı var" ifadesini kullandı.
Timmermans, Türk yetkililerle Komisyon'un eylem planının hangi unsurlarında anlaşmaya varılabileceği konusunda görüşeceğine işaret ederek, "İlerleme kaydetmemiz gerekiyor. Hangi konularda anlaşacağımızla ilgili pragmatik bir tutum içerisindeyim. Şimdiye kadar Türk yetkililerinin plana karşı çok yapıcı bir yaklaşım içerisinde olduğunu gördüm" diye konuştu.
Türkiye'nin AB için özel bir ortak olduğunu ve aday ülke statüsünde bulunduğunu anımsatan Timmermans, "Türkiye ile diyaloğu arttırmaya ihtiyaç var. Geçmişte daha hızlı ilerlemiş olmamız gereken konuları daha yoğun görüşmemiz gerekiyor. Ziyarette, özellikle vize serbestisi konusu yoğun görüşülecek. İnanıyorum ki, özellikle ticari vizelerle, Türkiye ve AB arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme potansiyeli var" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...