Kosova Meclisi'nde yine gaz bombası atıldı

/ Kaynak: AA
Kosova Meclisi'nde yine gaz bombası atıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kosova'da, iktidar ortağı partilerin desteklediği yasa tasarılarının onaylanmasını istemeyen muhalefet milletvekilleri oturuma gazla müdahale etti.

Kosova Meclisi'ndeki muhalefet milletvekilleri, iktidar ortağı partilerin milletvekillerini göz yaşartıcı gaz atarak protesto etti.
Genel kurulun başında, iktidar ortağı partilerin desteklediği yasa tasarılarının onaylanmasını istemeyen muhalefet milletvekilleri, göz yaşartıcı gaz atarak bir kez daha oturumun gerçekleşmesini engelledi.
Yaşananların ardından oturuma ara verildi.
Meclis girişindeki yoğun kontrollere rağmen, genel kurula bir kez daha göz yaşartıcı gaz sokulması dikkati çekti. 
Kosova Meclisi'nin 8 Ekim'deki genel kurulunda da muhalefet, iktidar ortağı milletvekillerini önce ıslıklamış, ardından su ve göz yaşartıcı gaz atarak protesto etmişti. Bu olayın ardından muhalefetteki Kendin Karar Al (Vetenvendosje) Hareketi Milletvekili Albin Kurti, gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...