Mısır seçimlerinin yurt dışı ayağı başladı

/ Kaynak: AA
Mısır seçimlerinin yurt dışı ayağı başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yurt dışında yaşayan Mısırlı seçmenler birinci tur kapsamında oy vermek için sandık başına gitti.

Mısırlı seçmenler, Suudi Arabistan, Lübnan, Sudan, Çin, Endonezya, Filipinler, Tayvan, Moğalistan, Japonya, Güney Kore, Singapur, Fransa, Avustralya ve Rusya'nın aralarında bulunduğu 139 ülkedeki diplomatik temsilciliklerde oy kullanılıyor.
Mısır'daki parlamento seçimlerinin ilk turu kapsamında yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma işlemine başladığı bildirildi.
Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, yurt dışındaki Mısırlı seçmenler, parlamento seçimlerinin ilk aşaması kapsamında 139 ülkedeki büyükelçilik ve konsolosluklarda sandık başına gitti. Yurt dışındaki Mısırlıların oylarını, bulundukları ülkenin yerel saatiyle 09.00'dan 21.00'e kadar kullanabilecekleri belirtildi.
Mısırlı seçmenler, Suudi Arabistan, Lübnan, Sudan, Çin, Endonezya, Filipinler, Tayvan, Moğalistan, Japonya, Güney Kore, Singapur, Fransa, Avustralya ve Rusya'nın aralarında bulunduğu 139 ülkedeki diplomatik temsilciliklerde oy kullanırken, Yemen, Suriye, Orta Afrika ve Libya'da "güvenlik zafiyeti nedeniyle" seçim işlemleri yapılmıyor.
Suudi Arabistan, dünya genelinde yurt dışındaki Mısırlıların sayısının en yoğun olduğu ülke olarak ifade ediliyor.
Güvenlik önlemleri arttırıldı
Öte yandan parlamento seçimlerinin ilk turu kapsamında yarın Mısır'ın 14 vilayetinde gerçekleştirilecek oy kullanma işlemleri için yoğun güvenlik önlemlerinin alınmaya başlandığı belirtildi.
Mısır Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, genel seçimlerin ilk aşaması kapsamında 18 bin 945 seçim bürosunda güvenliği temin etmek amacıyla sivil polislere destek olması için 185 binden fazla emniyet mensubunun görevlendirildiğini ifade etti.
Ayrıca Mısır'daki seçim işlemlerini takip için 16 bin yargı mensubunun görevlendirilmesinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Afrika Ortak Pazarı'nın (COMESA) aralarında bulunduğu uluslararası gözlemcilerin Kahire'ye ulaştığı kaydedildi.
Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından ilk defa yapılacak genel seçimin birinci turunun yurt dışında yaşayan Mısırlılar için 17-18 Ekim, ülke içinde ise 18-19 Ekim, ikinci turunun ise 22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Geçen Mart ayında yapılması kararlaştırılan seçimler, İdare Mahkemesi tarafından seçim kanunundaki anayasaya aykırı maddeler nedeniyle ertelenmişti.
Ülkenin çeşitli kentleri de seçimlerin boykot edilmesi çağrısının yapıldığı geniş katılımlı gösterilere sahne olmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...