İşgalci İsrail güçleri, Hamas Milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, Hamas Milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail güçleri, Hamas Milletvekili Yusuf'u Ramallah'taki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin, Hamas Milletvekili Hasan Yusuf'u Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı bildirildi.
AA muhabirinin, Yusuf'un ailesinden aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri, Yusuf'un Ramallah'ın batısındaki Bitonya Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek, evde arama yaptı ve Yusuf'u gözaltına aldı.
Yusuf'un ailesi, İsrail askerlerinin Yusuf'u ayaküstü sorguladıktan sonra gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü söyledi.
İsrail yetkililerinden Yusuf'un gözaltına alınması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
- Filistinlinin evini yıktılar
İsrail ordusunun, İsrailli bir kadını öldürdüğü ve bazı kişileri yaraladığı iddiasıyla 198 yıl hapis cezasına çarptırılan 30 yaşındaki Filistinli Mahir el-Heşlemun'un Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El-Halil kentindeki evini yıktığı bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Halil kentinin Ez-Zeytun Mahallesi'ne baskın yapan İsrail güçleri, Heşlemun'un evini boşalttı ve daha sonra patlayıcı yerleştirerek binayı yıktı.
Heşlemun'un evinin yıkılmasının ardından Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktığını belirten görgü tanıkları, çatışmada İsrail askerlerinin plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandığını, gazdan etkilenen onlarca kişiye olay yerinde müdahale edildiğini kaydetti.
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin Kudüs ile Batı Şeria'nın Ramallah, Eriha, El-Halil, Nablus ve Cenin kentlerinde dün gece saatlerinde düzenlediği operasyonlarda 12'si Hamas mensubu 35 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...