İşgalci İsrail güçleri, 2 Filistinliyi yaraladı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, 2 Filistinliyi yaraladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Aksa'ya yönelik ihlalleriyle tırmanan gerginlik, ekim ayının başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de artarak devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Beytüllahim kenti yakınındaki Taku beldesi girişinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktığı, 2 Filistinlinin gerçek mermi isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi. 
Görgü tanıkları, Kalkilya kentinin güney noktasında da çatışma çıktığını, İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandığı olaylarda onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti. 
Öte yandan Ramallah ile Halil kentlerinde de İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında arbede çıktığı, ancak olaylarda ölü ya da yaralı olmadığı kaydedildi.  
İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 44'e yükseldiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...