HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dresden Savcılığı yazar Pirinçci hakkında soruşturma başlattı

Kaynak: AA
Dresden Savcılığı yazar Pirinçci hakkında soruşturma başlattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da yazar Akif Pirinçci hakkında İslam ve yabancı düşmanlığı içeren konuşması nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi.

Dresden Savcılığı Basın Sözcüsü, Başsavcı Lorenz Haase'nin bir vatandaşın şikayeti üzerine Akif Pirinçci hakkında "halkı kin ve nefrete tahrik etmek" suçlamasıyla soruşturma açtığını doğruladı.
Pirinçci'nin dün Dresden'de İslam ve göçmen karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin kuruluşunun birinci yılında yaptığı konuşmasında, sığınmacılar için söylediği iddia edilen, "Tabii ki alternatifler mevcut ancak toplama kampları kullanım dışı" sözünden dolayı soruşturma açıldığı ifade edildi.
Pirinçci, PEGIDA'nın gösterisinde İslam karşıtı bir konuşma yapmış ve konuşmasını uzatınca, göstericiler tarafından yuhalanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...