Fransa ve Kuveyt arasında 2,5 milyar avroluk askeri anlaşma

/ Kaynak: AA
Fransa ve Kuveyt arasında 2,5 milyar avroluk askeri anlaşma

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuveyt, Fransa'dan 2,5 milyar avroluk silah ve askeri mühimmat satın alacak.

Fransa, Kuveyt'e içinde 24 adet Caracal helikopterinin de bulunduğu 2,5 milyar avro değerinde silah, askeri araç ve mühimmat satacak. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik alanlarındaki stratejik işbirliği kapsamında, Fransa ve Kuveyt arasında savunma sanayi ürünlerinin satışı konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.
Fransa Başbakanı Manuel Valls'in, bugün Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Sabah'la görüşmesinin ardından, anlaşmanın iki ülke savunma bakanları tarafından imzalandığı bildirildi.
İki ülke arasındaki anlaşmanın en önemli bölümünü 1 milyar avro tutarında, 24 adet "Caracal" tipi askeri helikopter ihalesi oluşturuyor. Anlaşma gereği Fransa, Kuveyt kara kuvvetlerine zırhlı personel taşıma araçları satacak ve karakol gemilerinin modernizasyonuna destek verecek. Helikopter satışı konusunda ön mutabakatın sağlandığı ilk kez haziran ayında açıklanmıştı.
Kuveyt'e satılacak "Caracal" tipi helikopterler Airbus firması tarafından üretiliyor. Fransa Hava Kuvvetleri envanterinde de bulunan bu taarruz helikopterleri, birliklerin havadan ikmali için de kullanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...