BM'de Filistin ve İsrail elçileri arasında resim savaşı

/ Kaynak: AA
BM'de Filistin ve İsrail elçileri arasında resim savaşı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Mansur, 'Gerçek resim arıyorsanız, burada' ifadesini kullandı.

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail'in yeni BM Elçisi Danny Danon'un, Filistin okullarında Yahudilerin nasıl bıçaklanacağının öğretildiği sözlerinin asılsız, bunu ispatlamak için gösterdiği resmin de sahte olduğunu söyledi.
Mansur, İsrail'in yeni BM Daimi Temsilcisi Danny Danon'un geçen hafta gazetecilere yaptığı "Filistin okullarında çocuklara Yahudilerin nasıl bıçaklanacağı öğretiliyor" sözlerine ve bunu desteklemek için gösterdiği resme ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. 
"İsrail elçisinin gazetecilere gösterdiği resim ve Filistin okullarında Yahudilerin nasıl bıçaklanacağına ilişkin eğitim verildiği sözleri tamamıyla yalandır" ifadesini kullanan Mansur, konuya ilişkin BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a mektup yazdığını belirtti.
Filistin okullarında okutulan ders kitaplarının UNESCO'nun denetiminden geçtiğini ve çoğunluğunun uluslararası toplum tarafından finanse edildiğini kaydeden Mansur, "Avrupa ülkelerinden bir heyet gelip okullarımızda inceleme yapabilir" dedi.
AFP'nin fotoğrafını gösterdi
Riyad Mansur, İsrail elçisinin sözlerini asla kabul etmediklerini ve Filistinli çocuklara nefreti öğretmediklerini vurgulayarak, bu kampanyaların, İsrail'in Filistin halkını "canavarlaştırma" politikalarının bir parçası olduğunu söyledi.
Mansur, basın açıklamasında, AFP tarafından, İsrailli bir babanın, küçük yaşlardaki oğluna otomatik silah kullanmayı öğretirken 6 Mayıs 2014'te çekilmiş bir fotoğrafı göstererek, "Gerçek resim arıyorsanız, işte burada" diye konuştu.
Konuşmasında BM Güvenlik Konseyi'ni Filistin halkını koruma görevini yerine getirmeye de çağıran Mansur, Fransa'nın bu konuyla ilgili bir Başkanlık Bildirisi'ni Konsey üyeleriyle müzakere etmekte olduğunu da kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...