HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çek Cumhuriyeti'nin sığınmacılardan para aldığı iddia edildi

Kaynak: AA
Çek Cumhuriyeti'nin sığınmacılardan para aldığı iddia edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Zeyd,Çek Cumhuriyeti'nin göz altında tuttuğu sığınmacıların üzerlerini arayarak,onları kaldıkları her gün için 10 dolar ödemeye zorladığını iddia etti.

Birleşmiş Milletler (BM), İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Çek Cumhuriyeti'ni göz altında tuttuğu sığınmacıların üzerlerini arayarak, onları kaldıkları her gün için 10 dolar ödemeye zorlamakla suçladı.
BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Zeyd, Çek Cumhuriyeti'ne ulaşan sığınmacıların ağustos ayından beri uzun süreli göz altında tutulduklarını belirterek, Çek yetkilileri, aralarında çocukların da bulunduğu sığınmacıların insan haklarını ihlal etmekle eleştirdi. 
Son iki aydır Bazı Avrupa ülkelerinin göçmen ve sığınmacılara karşı "sınırlayıcı" politikalar uyguladığına dikkati çeken Zeyd, Çek Cumhuriyeti'nde ise sığınmacıların 40 günden 90 güne kadar uzun süreli göz altında tutulduklarını ifade etti. 
Zeyd, kendilerine  "güvenilir" ve "çeşitli" kaynaklardan ulaşan bilgilere göre sığınmacıların insan haklarının sistematik bir şekilde ihlal edildiğini belirterek, "Bu uygulamalar göçmen ve sığınmacıları vazgeçirmeye yönelik gibi görünüyor" dedi. 
Zeyd, Çek yetkililerin göz altında tuttukları sığınmacıların üzerlerini arayarak onları kaldıkları her gün için 10 dolar ödemeye zorlandıklarına yönelik güvenilir kaynaklardan kendilerine bilgilerin ulaştığını söyleyen Zeyd,  Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman sığınmacılara yönelik yabancı düşmanlığı ve İslamafobik söylemlerinin ve eski cumhurbaşkanı Vaclav  Klaus'un göçmen karşıtı başlattığı kampanyanın son derece endişe verici olduğunu ifade etti. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...