HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Meksika'da Patricia alarmı: 325 kilometre hızla ilerliyor

Kaynak: AA
Meksika'da Patricia alarmı: 325 kilometre hızla ilerliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Yarımküre'nin en güçlü kasırgası olan Patricia, Meksika'nın güneybatısına doğru ilerliyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden Dave Roberts, Patricia'nın, Pasifik'in doğusunda kayıtlara geçen en şiddetli kasırga olduğunu açıklarken, Meksika'nın Colima, Nayarit ve Jalisco eyaletlerinde, rüzgar hızı saatte 325 kilometreye ulaşan kasırga nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Roberts, Patricia Kasırgası'nın, en üst seviye kabul edilen beşinci kategoride yer aldığını söyledi.
Yetkililer, Patricia'nın "potansiyel bir felaket" olduğunu belirterek, kasırganın şiddetli yıkımlara ve su baskınlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Yaklaşan kasırga nedeniyle sahil şeridindeki kasabalar boşaltılırken, halk kasırga öncesi yiyecek stoklamaya başladı. Kasırganın, önce Meksika'nın Manzanillo kentini vurmaya başlaması bekleniyor.
BM Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamada, Patricia'nın gücü bakımdan kıyaslandığında, Filipinler'de iki yıl önce 7 bin 300'den fazla kişinin ölümüne ya da kaybolmasına, bir milyondan fazla evin hasar görmesine neden olan Haiyan Tayfunu'na benzediği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...