Krala ihanetten gözaltında tutulan general intihar etti

Krala ihanetten gözaltında tutulan general intihar etti

DÜNYA Haberleri

Tayland'da kraliyet ailesiyle bağları olduğunu iddia ederek dolandırıcılık yapan General Prakrom Warunprapa hapiste kendini asarak intihar etti.

Tayland basınının Ceza İnfaz Kurumu'na dayandırdığı habere göre, askeri hapishanede tutulan General Warunprapa, verilen cezaevi kıyafetlerini kullanarak kendini astı.


Gardiyanlar tarafından bulunduğunda hayati tehlike altında olan generalin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.


Ceza İnfaz Kurumu, General Warunprapa'ya otopsi yapılarak, ölümünün soruşturulacağını duyurdu.


General Warunprapa, Jirawong Watanathewasil ve Suriyan Sujaritpolwong adlı kişilerle birlikte geçen hafta krala ihanet suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. General, kraliyet ailesine yakın olduğunu iddia etme ve bu sahte yakınlıktan yararlanmanın yanı sıra ruhsatsız silah sahibi olma ve belgede sahtecilik ile de suçlanıyordu.


Ülkede geçen yıl patlak veren skandalda, eski prensesin anne ve babası, kraliyet ailesiyle ilişkilerini kullanarak bir kadının suçsuz yere yargılanması ve hapis cezası almasına yol açmaktan yargılandıkları davada 2.5 yıl hapse mahkum edilmişti. Eski prensesin amcası üst düzey emniyet yetkilisi General Pongpat Chayapan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi de gözaltına alınmıştı.


Tayland yasalarına göre, kraliyet ailesine karşı suç işleyenler 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.


Seçilmiş hükümetin 2014 yılında askeri darbeyle devrilmesinden bu yana Tayland'da en az 54 kişi krala ihanet suçlamasıyla tutuklandı veya haklarında tutuklama kararı çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...