Yüzlerce sığınmacı Avusturya sınırında bekliyor

/ Kaynak: AA
Yüzlerce sığınmacı Avusturya sınırında bekliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'ya gitmek üzere Avusturya-Slovenya sınırına ulaşan yüzlerce sığınmacı, Avusturya'ya geçmek için bekliyor.

Macaristan'ın Sırbistan ve Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar, Slovenya üzerinden Avusturya'ya yöneldi. Avusturya'nın Slovenya sınırındaki Spielfeld sınır kapısına uluşan sığınmacılar, güvenlik güçlerinin kontrolünde Avusturya'ya giriş yapıyor. Sınırda kurulan çadırlara yerleştirilen sığınmacılar, daha sonra otobüslerle mülteci kabul merkezlerinin bulunduğu eyaletlere götürülüyor.
Spielfeld sınır kapısında yüzlerce sığınmacı, Almanya'ya ya gitmek üzere Avusturya'ya geçmek için bekliyor.
Avusturya'ya geçmeye çalışan sığınmacılar arasında çok sayıda çocuk dikkat çekerken, bazı sığınmacıların yorgun düştükleri ve yerlerde yattıkları gözlendi.
Steirmark Eyaleti Polis Sözcüsü Wolfgang Braunsar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırda 3 bin 800 sığınmacının bulunduğunu belirterek, "Bugün binlerce sığınmacının giriş yapmasını bekliyoruz. Yaklaşık 5-6 bin kişi bekliyoruz" dedi.
Sığınmacıların otobüs ve trenlerle ülke içerisindeki mülteci merkezlerine taşındığını aktaran Braunser, gelen sığınmacıların çoğunun Almanya'ya gideceğini söyledi. Günlük yaklaşık 5 bin sığınmacının geldiğini kaydeden Braunser, her gün 2 bin kişinin otobüslerle mülteci merkezlerine götürüldüğünü, geriye kalanların sınırdaki çadırlarda konakladığını aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...