'Avrupa Birliği sığınmacılar için Türkiye'ye ödeme yapmalı'

/ Kaynak: AA
'Avrupa Birliği sığınmacılar için Türkiye'ye ödeme yapmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, sığınmacı krizinde AB'nin Türkiye'ye maddi destekte bulunması gerektiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacılar krizinde maddi destek sağlaması gerektiğini belirterek, "Eğer sığınmacılara ve Türkiye'ye yardım etmek istiyorsak, Avrupa'nın da ödeme yapması gerekiyor" dedi. 
AA muhabirine konuşan Hollandalı Sosyalist AP Üyesi Piri, Türkiye'de 1 Kasım seçiminde ulaşılan yüksek katılım oranını övdü .  Piri, "Yüzde 85'in üzerindeki seçimlere katılım oranı, halkın oylarının önemli olduğuna inandığını gösteriyor. Bu her demokrasi için çok önemli" dedi.
Tek parti hükümetinin sığınmacılar krizinin çözümüne yönelik görüşmeleri hızlandıracağını belirten Piri, "Bence bu konuda, hem AB'nin hem Türkiye'nin kendileri açısından önemli olanları elde etmesi durumunda başarı sağlanabilir. Bu çerçevede Türkiye'ye çok daha önceden maddi destek sağlanmalıydı" şeklinde konuştu.
AP Türkiye Raportörü Piri, "Sığınmacıları tutması için Türkiye'ye ödeme yapmak bir çözüm değil. Aynı zamanda bu, Türkiye açısından adil de değil" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin sığınmacılar için 7,6 milyar avro harcadığına işaret eden Piri, "Eğer sığınmacılara evlerine daha yakın kalmaları için yardım etmek istiyorsak, sığınmacı baskısı altındaki Türkiye'ye ve Türk toplumuna yardım etmek istiyorsak, daha iyi tesisler istiyorsak ona göre hareket etmeliyiz. Bu da basitçe Avrupa'nın ödeme yapması anlamına geliyor" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...