HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Yaşananlar bütün unsurlarıyla İntifadadır'

Kaynak: AA
'Yaşananlar bütün unsurlarıyla İntifadadır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, 'Sahadaki direniş ve diplomasi ile uluslararası arenada İntifadaya olan desteği beraber yürütmeliyiz' dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşananların kitlesel ayaklanma değil, gerçek bir Filistin İntifadası olduğunu belirtti. Gazze Şeridi'nde Filistin Basın Evi tarafından düzenlenen organizasyona telekonferansla katılan Meşal, "Sahadaki direniş ve diplomasi ile uluslararası arenada İntifadaya olan desteği beraber yürütmeliyiz" dedi.
Kudüs ve Batı Şeria'da yaşananların "ayaklanma" olarak nitelenmesini uygun bulmadığına işaret eden Meşal, "İntifadayı kitlesel ayaklanma olarak nitelemenin bir bahanesi olamaz. Yaşananlar bütün unsurlarıyla tam bir İntifadadır" diye konuştu.
Filistin halkının gerçek bir İntifadanın içinde olduğunu vurgulayan Meşal, "Bu İntifada Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesini engelledi. Çünkü Filistin sahasındaki gelişmeler, uluslararası arenada değişimleri doğuruyor. Bunu da siyasi, diplomatik, hukuksal çabalar izliyor" ifadelerini kullandı. 
"Sınır kapısının kontrolünü bırakmayı reddetmiyoruz"
Hamas'ın Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısını Filistin yönetimine bırakmayı kabul etmediği yönündeki söylentilere de değinen Meşal, şunları söyledi:
"Sınır kapısının kontrolünü bırakmayı kabul etmiyor değiliz. Ancak ortaklık temelinde bir Filistin uzlaşısı istiyoruz.Refah Sınır Kapısını Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sınır muhafızlarına bırakma konusunda bir sorunumuz yok ancak birinin diğerine alternatif olmasını kabul etmiyoruz"

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...