İtalyan fotoğrafçının objektifinden Gazze'nin su sorunu

/ Kaynak: AA
İtalyan fotoğrafçının objektifinden Gazze'nin su sorunu

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalyan fotoğrafçı Massimo Berruti, 'Açık hava hapishanesi' olarak nitelendirilen Gazze'de durumun tahmin ettiğinden daha dramatik olduğunu belirtti.

Berruti, Fransa'nın başkenti Paris'te bugün başlayan Çağdaş Arap Dünyası Fotoğrafçıları Bienali kapsamında Avrupa Fotoğraf Evi'nde, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel'e, Gazze'deki su sıkıntısı ile ilgili çalışması, "Gazze: Su" fotoröportaj projesini anlattı.
Berruti, temiz suya ulaşamamanın günlük yaşamda çok ciddi sıkıntılar doğurduğunu ifade ederken başta Birleşmiş Milletler olmak üzere birçok örgütün Gazze'deki su sorununun 2020'de devasa bir boyut alacağı ve insanların sağlığında geriye dönüşü mümkün olmayan bir dizi tahribat yaşatacağı uyarısında bulunduğunu kaydetti.
Gazze'de içilen suyun insan sağlığı üzerinde orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olduğunun henüz bilinmediğine vurgu yapan Berruti, kirli suyun zararlı etkilerine de en çok çocukların ve bebeklerin maruz kaldığını söyledi. Berruti, "Gazze'de hala umut var mı? Evet umut elbette var ama umudunu yitirenler de çok" yorumunda bulunurken Gazzelilerin aslında sadece fiziki sağlıklarının değil morallerinin de kirli su sorunundan etkilendiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...