HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den Suudi Arabistan'a 1,3 milyar dolarlık silah satışı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den Suudi Arabistan'a 1,3 milyar dolarlık silah satışı
Abd, Suudi Arabistan, Haber

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a yaklaşık 1,3 milyar dolarlık, binlerce 'akıllı bombayı' içeren silah satışını onayladı.

ABD Savunma Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Suudi Arabistan'a yapılan silah satışı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada toplam 1,29 milyar dolar olduğu belirtilen satış içinde, yaklaşık 30 bin havadan karaya mühimmat ve ilgili bomba parçaları dışında lojistik destek bulunduğu da kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen satışla ilgili tasarı, Savunma Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından ABD Kongresi'ne sunuldu. Kongre'nin satışı onaylamak ya da durdurmak için 30 günlük süresi bulunuyor.
Satışla Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin "terörle mücadele" kapsamında yürüttüğü operasyonların sonucu olarak azalan stoklarını ikmal edeceği belirtilen açıklamada, "Belirtilen savunma malzemeleri, Suudi Arabistan'ın savunma ve bölgede oluşturmaya çalıştığı istikrarı destekleyecektir" ifadesine yer verildi.
ABD, geçen ay da Suudi Arabistan'a 11,25 milyar dolar değerindeki 4 savaş gemisinin satışını onaylamıştı. ABD medyasındaki rakamlara göre, Amerikan yönetimi 2010 yılından beri Suudi Arabistan'a 90 milyar doların üzerinde silah satışı yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...