DAEŞ kimyasal silah için düğmeye bastı

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
DAEŞ kimyasal silah için düğmeye bastı

DÜNYA Haberleri  / Milliyet

Haber ajansı AP, Iraklı ve ABD’li istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberde, DAEŞ’in kimyasal silah üretmek amacıyla özel bir birim kurduğunu bildirdi

Iraklı ve Suriyeli uzmanların yanı sıra farklı ülkelerden kimyasal silah yapımında deneyimli kişilerin de bu birimde yer aldığı kaydedilen haberde, DAEŞ’in daha önce hardal gazı kullanmış olmasına rağmen ABD’li yetkililerin örgütün gelişmiş kimyasal silah üretme kapasitesi bulunduğundan şüpheli olduğu belirtildi. Iraklı yetkililer de, Irak ve Suriye’deki geniş toprakların militanlara kimyasal silahları denemek için yeterli imkanı sunduğunu söyledi. Irak hükümetinin de kimyasal silah tehdidine karşı güvenlik güçlerine maske dağıttığı belirtildi.

‘RUSYA IRAK'A KORUYUCU KIYAFET VERDİ’

AP’ye konuşan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Hakim el Zamili, Rusya’nın olası kimyasal saldırılara karşı Irak güçlerine bin adet koruyucu kıyafet verdiğini söyledi. Zamili, DAEŞ’in kimyasal silah üretim biriminde Çeçenistan ve Güneydoğu Asya’dan uzmanların ve eski Irak lideri Saddam Hüseyin döneminden yetkililerin de bulunduğunu ifade etti. Iraklı yetkili, DAEŞ’in özellikle sinir gazı üretmek için uğraştığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...