HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan Afganistan'a 10 bin kalashnikov!

Düzenleyen: /
Rusya'dan Afganistan'a 10 bin kalashnikov!
Rusya, Kalashnikov, Afganistan, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya, Afganistan'da Taliban ve DAEŞ'e bağlı gruplarla mücadele aktif destek talebinde bulundu.

Bu çerçevede 10 bin AK-47 Rus yapımı kalashnikov Afgan güçlerine hibe olarak teslim ediliyor.Rusya Federasyonu Büyükelçisi Alexander Mantytskiy, Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Mohammea Hanif Atmar'la gerçekleştirdiği görüşmede Rusya'nın Afganistan'a terörle mücadele için aktif desteğe hazır olduğunu iletti. Rus büyükelçi, ülkesinin Afganistan'ın anti terör faaliyetlerini Afganistan'ın güvenli ve barışçıl bir atmosfere kavuşması için desteklemeyi sürdürecekleri mesajını verdi.

Afgan Ulusal Güvenlik Danışmanı Atmar, ülkesinin terörle mücadelede komşu ve bölge ülkelerin işbirliği ile desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Rusya'nın bu konudaki destek talebinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Öte yandan Rusya Kabil'e terörle mücadeleye destek Afgan güvenlik güçlerinin kullanımı için 10 bin AK-47 Rus yapımı kalashnikov tüfeği teslim etme kararı aldı. Silahların bu hafta teslim edilmesi bekleniyor. Afganistan'ın Rusya ile daha fazla silah ve saldırı helikopteri almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...