Türkmenler Esed ve Rus güçlerinin saldırılarını protesto etti

Düzenleyen:
Türkmenler Esed ve Rus güçlerinin saldırılarını protesto etti

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esed rejiminin Rus savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları Afganistan'ın kuzeyindeki Türkmenler tarafından protesto edildi.

Afganistan'ın Şibirgan kentinde düzenlenen gösteriye Türkmen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkmen alimleri ve gençler katıldı.  

Bayırbucak bölgesinde yaşanan katliamın fotoğraflarını taşıyan grup, "Türkmenlere yönelik saldırılar durdurulsun" ve "Türkmenlerin katledilmesini kınıyoruz" şeklinde sloganlar atarak Türkmenlerin korunması için BM ve insan hakları örgütlerini harekete geçmeye çağırdı.

Göstericiler adına konuşan Afganistan Türkmenleri İslami Şurası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Muhammad Sadık Mahdum, Bayırbucak Türkmenlerinin katliamla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu katliama Türkiye dışındaki tüm ülkelerin göz yumduğunu ifade eden Mahdum, Kobani için seslerini yükselten ülkelerin Bayırbucak Türkmenleri için de harekete geçmeleri gerektiğini belirtti.

Mahdum, Türkiye'nin her alanda Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduğunu vurgulayarak Türk devleti ve halkına teşekkür etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...