Yahudi yerleşimciler polis koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi

Düzenleyen:
Yahudi yerleşimciler polis koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi

DÜNYA Haberleri

Yahudi yerleşimcilerden oluşan 43 kişilik grubun, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerden oluşan 43 kişi, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girerek bir süre avluda dolaştı. 

Öte yandan Aksa'ya girişleri İsrail tarafından yasaklanan bir grup Filistinli gönüllü kadının (Murabıtlar), Yahudi yerleşimcilere tepki göstererek oturma eylemi düzenlediği belirtildi.

İsrail polisinin sabah saatlerinden itibaren Aksa'nın kapılarında güvenlik önlemlerini arttırdığı, içeri girişlerde kimlik kontrolü yaptığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin, İslami Vakıflar Dairesinin onayı olmadan İsrail polisi eşliğinde sabah veya akşam Aksa'nın avlusuna girmesi burada bulunan Müslümanların tepkisine yol açıyor. Bu durum da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlikler yaşanmasıyla sonuçlanıyor.

Batı Şeria'da Filistinlilere müdahale: 7 yaralı

Öte yandan, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Kalyubiye, Tulkerm ve Nablus kentlerinde Filistinlilere yönelik müdahalelerinde 7 kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği müdahalelerde çok sayıda kişinin de gazdan etkilendiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...