'Gerginlik Suriye'de barış sürecini de etkileyecektir'

Düzenleyen:
'Gerginlik Suriye'de barış sürecini de etkileyecektir'

DÜNYA Haberleri

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Aziz, 'Türkiye ve Rusya arasındaki gerginlik Suriye'de barış sürecini de etkileyecektir' dedi.

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Türk hava sahasının ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "İki ülke arasındaki gerginlik Suriye'de barış sürecini de etkileyecektir. Umarız ki sorun yakın zamanda çözülür" dedi.

AA muhabirine gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Aziz, Kabil yönetiminden yapılan Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un Pakistan'da öldüğü iddialarını şu aşamada doğrulayamayacaklarını belirterek "Eğer Taliban lideri öldüyse Afganistan-Taliban barış görüşmeleri süreci bundan etkilenecektir. Çünkü müzakere edecek muhatap olmayacak. Bu da olası görüşmelerin ertelenmesine neden olacak" diye konuştu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Abdürreşit Dostum’un Sözcüsü Sultan Feyzi, geçtiğimiz günlerde Taliban’ın yeni seçilen liderinin Pakistan’ın Kuvetta kentinde üst düzey bir örgüt komutanının evine gittiğini, burada yaşanan silahlı çatışmada yarandığını ve sonrasında hayatını kaybettiğini söylemişti.

Aziz, Türk hava sahasının ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusunda, "İki ülke arasındaki gerginlik Suriye'de barış sürecini de etkileyecektir. Umarız ki sorun yakın zamanda çözülür" şeklinde konuştu.

Aziz, Pakistan’ın evsahipliğinde İslamabad’da düzenlenecek, Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı'nın 2011'de Türkiye'nin inisiyatifiyle başladığını hatırlattı.

Konferansta Afganistan'daki güvenlik durumunun, Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ve siyasi gelişmelerin ele alınacağını belirten Aziz, "Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de konferansa katılacağını teyit etti. Çarşamba sabahı burada (İslamabad'da) olacak ve Başbakanımız Navaz Şerif ile birlikte açılışı yapacak" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...