Gannuşi Tunus iç siyasetini değerlendirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gannuşi Tunus iç siyasetini değerlendirdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunus'ta koalisyonun ikinci ortağı Nahda Partisi Genel Başkanı Gannuşi, 'Bizim yönetim aşkıyla yanıp tutuşan bir yapımız yok' dedi.

Tunus'ta koalisyonun ikinci ortağı Nahda Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi, ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Tunus'taki gelişmeleri El-Cezire Televizyonu'na değerlendiren Gannuşi, "Tunus hayatının uzlaşı esası üzerine kurulu. Biz yönetim deneyimini yaşadık. Yönetimde tek başına olmak gibi bir durum için yanıp tutuşan bir yapımız yok" dedi. 

Program sunucusunun Tunus hükümetinin başını çeken Nida Partisi'ndeki (NTP) bir bölünme durumunda nasıl davranacaklarını sorması üzerine Gannuşi, "Partilerin birinde oluşan anlaşmazlık, yönetimin değişmesi anlamına gelmiyor. Seçimler partilerin sırasını ve yerini belirler. Seçimler yapıldı, istediğimiz yeni seçimlerin yapılması değildir. Bizler, şu anki durumumuzdan memnunuz. Ülkeyi yönetenlerin başında olmak gibi bir uğraşımız yok" diye konuştu.

Devrimin ikinci hedefi, kalkınma, sosyal adalet ve gençlere istihdam sağlamayı istediklerini dile getiren Gannuşi, "Bizler ülkenin Cumhurbaşkanı Baci el-Kaid el-Sibsi'yi desteklediğimizi yeniden vurguluyoruz. Başbakan Habib es-Sıyd'ı da desteklemeye devam ediyoruz. Hükümetin değişikliği düzeyinde bir değişim için herhangi bir gerekçe görmüyoruz. Kalkınmayı ve gençlere iş bulunmasını hedefliyoruz. Ülkede istikrarı destekliyoruz. Herhangi bir parti ya da partiler arası çekişmeyle meşgul olmuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gannuşi, NTP'deki iç çekişmenin iki kanadından hangisini desteklediklerine dair soruyu, "Bizler Nida Tunus Partisi adında bir partiyle ortaklık yapıyoruz. Partiyi kimin yönettiği kendi iç işleridir. Bizim değil" diye cevapladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...