Ortadoğu Dörtlüsü Filistin ziyaretini erteledi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ortadoğu Dörtlüsü Filistin ziyaretini erteledi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, "Ortadoğu Dörtlüsü Komitesi, bu hafta Filistin'e yapacakları ziyareti erteledi. Bu durum oluşumun varlığıyla çelişiyor" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Birleşmiş Milletler (BM), Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'nın yer aldığı Ortadoğu Dörtlüsü Komitesinin bu hafta Filistin topraklarına yapacakları ziyareti ertelediğini belirtti.

Maliki, Filistin'in Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ortadoğu Dörtlüsü temsilcisinin bugün gelmesi bekleniyordu ancak Rus büyükelçisi dün ziyaretin iptal olduğunu haber verdi. Bu da Filistin ve İsrail'e gelecek olan heyetin tamamının ziyaretinin iptali anlamına gelir" dedi.

"2002'de Filistin için kurulan Ortadoğu Dörtlüsü, kuruluşundan bu yana Filistin'i ziyaret etmedi. Oluşumun varlığıyla çelişen bu durumu gündeme getirmemiz üzerine birkaç ay önce ziyaret kararı alındı" diyen Maliki şöyle konuştu:

"İsrail Başbakanı (Binyamin Netanyahu) o zaman müdahil oldu ve ziyaret iptal edildi. Bugün de ziyaret henüz net sebepleri bilinmeksizin son anda ertelendi hatta iptal edildi. Bunun sebeplerini araştıracağız. Ziyaret, Suriye dosyası başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler veya İsrail'in, durumu yakından inceleme fırsatı bulacak heyetin ziyaretine müdahalede bulunması nedeniyle ertelenmiş olabilir. Ortadoğu Dörtlüsü'nün olanları görgü tanıklarının ağzından dinlemesi, düşüncelerini ve politikasını değiştirebilir. Bu da İsrail'in istediği bir durum değil."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...