'Libya'daki ön anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz'

Düzenleyen:
'Libya'daki ön anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz'

DÜNYA Haberleri

İslam İşbirliği Teşkilatı, Libya'da Tobruk ve Trablus hükümetlerini temsil eden heyetlerin Tunus'ta vardığı ön anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) yapılan yazılı açıklamada, "Teşkilat, Tobruk ve Trablus hükümetlerini temsil eden heyetler arasında pazar günü Tunus'ta varılan ön anlaşmayı memnuniyetle karşılamaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, Libyalı taraflara, "krize siyasi çözüm bulunması ve Libya'da anayasal kurumların inşasına zemin oluşturan bu anlaşmaya bağlı kalması" çağrısında bulundu. Medeni, İİT'nin, Libya halkının sıkıntılarına son verecek ve güven içinde daha iyi bir yaşam isteğini gerçekleştirecek bölgesel ve uluslararası tüm çalışmalara ortak olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Tunus'ta önceki gün, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsilen İbrahim Fethi Amiş ile Trablus'taki Milli Genel Kongre meclisini temsilen Avad Muhammed Abdussadık başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla krize çözüm bulunması amacıyla ön anlaşma imzalamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...