Erdoğan Çipras ve Merkel'le görüşecek

Düzenleyen:
Erdoğan Çipras ve Merkel'le görüşecek

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç hafta içinde Almanya ve Yunanistan Başbakanları Merkel ve Çipras'la mini bir zirve gerçekleştirecek.

2016'nın ilk haftalarında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras mülteci krizini Sakız Adası'nda görüşmek üzere toplanacak. 'Mini zirve' olarak adlandırılan görüşmede Kasım ayında AB eylem planı gözden geçirilecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Yunan televizyon kanalı Mega TV'ye verdiği röportajda, "Sakız Adası'nda bir araya gelip deniz yoluyla İzmir'e hep birlikte geçmeyi planlıyoruz. Böylece Ege'nin iki kıyısını da görebileceğiz" dedi.

BBC'de yer alan habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanı 'mini zirve' olarak tanımladığı görüşme için henüz tarih belirlenmediğini de ifade ederken 'Şubat ayının başında olabilir' yorumunu yaptı.

2 YIL SONRA İLK MÜZAKERE BAŞLIĞI AÇILIYOR

Kasım ayında Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan eylem planı kapsamında Türkiye maddi destek, üyelik sürecinde canlanma ve AB'ye vizesiz giriş konusunda ilerleme karşılığında mülteci akınına karşı sınırların daha etkin denetimini sağlama taahhüdünü vermişti.

AB'yle varılan anlaşma kapsamında bugün Türkiye ile müzakerelerde Ekonomik ve Parasal Politika başlığı görüşmeleri başlatılacak. Bu başlık, son iki yıl içerisinde AB müzakerelerinde görüşmeye açılan ilk fasıl olacak.

Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, Yunan adalarına gelenlerin sadece Suriyeliler olmadığının altını çizerek, "Faslılar, Cezayirliler 50 euro'ya aldıkları biletlerle İstanbul'a uçuyor [...] Bu kişilerin havalimanlarından çıkışına izin verilmemeli" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...