HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan terörle mücadelede olumlu ivme yakaladı

Düzenleyen:
Pakistan terörle mücadelede olumlu ivme yakaladı
Pakistan, Haber

DÜNYA Haberleri

Pakistan ordusunun geçen yıl Kuzey Veziristan'da Taliban militanlarına karşı kapsamlı askeri operasyon başlatmasının ardından ülke genelinde terör saldırılarında ciddi azalma görüldü.

Pakistan'da Taliban'ın geçen yıl 16 Aralık'ta 130'dan fazlası çocuk 150 kişiyi katlettiği Peşaver'deki okul saldırısının üzerinden bir yıl geçerken, İslamabad yönetiminin başlattığı operasyonlar sonucu ülke genelinde terör saldırılarında ciddi azalma görüldü.

Pakistan ordusu geçen yıl 14 Haziran'da aşiretler bölgesi olarak bilinen Kuzey Veziristan'da Taliban militanlarına karşı kapsamlı askeri operasyon başlattı. "Zarbe Azb" olarak adlandırılan operasyon kapsamında, bir buçuk yılda 3 bin 400 terörist etkisiz hale getirildi, 488 Pakistan askeri ise hayatını kaybetti.

Bu operasyondan bir kaç ay sonra ülkenin kuzey batısındaki Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver'deki okul baskını, Pakistan'ın terörle mücadelesinde yeni bir dönüm noktası oluşturdu. Bu saldırı, teröre karşı Ulusal Eylem Planı'nın (NAP) uygulamaya konmasında öncü oldu.

Teröre karşı kapsamlı planın uygulanmaya başlamasının ardından hükümet, idam cezalarının askıya alınması kararını da kaldırdı. Bu kararın ardından resmi rakamlara göre, 303 kişi idam edildi. 

Bu noktada, Pakistan'da 2009'da terör saldırılarının sayısı 2 bin 61 olarak saptanırken, bu rakam, 2015'te 695'e düştü. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...