Suriye'de otobüs şoförlüğünden ambulans direksiyonuna

Düzenleyen:
Suriye'de otobüs şoförlüğünden ambulans direksiyonuna

DÜNYA Haberleri

Suriye'de asıl mesleği otobüs şoförlüğü olan Ahmed Vişo, muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik saldırılar nedeniyle yaralıları taşımak için ambulans şoförlüğü yapıyor.

Suriye'de, Rusya ve Esed güçlerinin muhaliflerin elindeki bölgelere varil bombaları da dahil olmak üzere çeşitli ağır silahlarla düzenlediği hava saldırıları sebebiyle oluşan insani krizin giderilmesinde sivil savunma ekipleri önemli rol oynuyor.

Asıl mesleği otobüs şoförlüğü olan Ahmed Vişo, muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik saldırılar nedeniyle ortaya çıkan toplumsal ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunmak için ambulans şoförlüğü yapıyor.

Halep kentinde 30 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Vişo, tek oğlu olan ve Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşan İbrahim Vişo'yu Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde Esed askerleri ile girilen bir çatışmada kaybetmiş.

Olası bir yaralanma vakasına karşı sürekli telsiz başında bekleyen Vişo, telsizden gelen haberlere göre Esed yahut Rusya uçaklarının saldırıları sonrası yaralananları almak için hızla saldırının olduğu bölgeye hareket ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...